Asiakaskokemuksia

Helsingin Suolahuoneen asiakaskertomuksia                                                            HUONE3

Meidän perheessä ei ole juuri antibiootteja ja kortisoneja enää tarvittu!”

Lähdin hakemaan apua atooppisen ihon hoitoon n. 5 vuotta sitten. Iho oli pahoin tulehtunut, eikä jatkuvat antibiootit ja kortisoni enää tepsineet. Tämän jälkeen käynnit jatkuivat  n.6kk ikäisen tyttären kanssa, jolla myös atooppinen ihottuma ja lievä astma.

Suolahuoneella käydään nykyisin noin kerran viikossa ja akuuteimmissa tilanteissa useammin.

Suolahoidosta on ollut huimasti apua atooppiseen ihoon, astmaan ja ihan tavallisten flunssien hoitoon. Meidän perheessä ei ole juuri antibiootteja ja kortisoneja enää tarvittu!

Omien kokemusten ja muiden asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella suosittelemme suolahoitoa kaikille, jotka hakevat apua iho-oireisiin, astmaan, kroonisiin tulehduskierteisiin, orastaviin flunssan oireisiin, yskään ym. Suolahoidon mukava tunnelma sekä asiantuntevat ja ystävälliset vetäjät tekevät hyvää myös henkisesti.

nimimerkki Perhe Saarinen Espoosta

”Yli kahden vuoden aikana en ole tarvinnut lainkaan antibiootteja”

Lähdin hakemaan apua moninaiseen allergiaan, poskiontelo- ja hengitystievaivoihin, antibioottikierteeseen ja sitä kautta monen perussairauden epätasapainoon. Vaihtoehtohoitojen hakeminen lääkehoitojen tueksi.

Alkuun kävin 12 kertaa tiukkana kuurina ja sen jälkeen kerran viikossa. Oireiden pahentuessa tulen heti hoitoon ja saatan käydä 2-4 kertaa viikossa. Kesällä voi olla muutama viikko väliä.

Merkittävin apu on ollut se, että yli kahden vuoden hoitoaikana en ole tarvinnut lainkaan antibiootteja. Oireiden pahentuessa olen toipunut nopeasti. Perussairauksien tasapaino on tasoittunut, kun en sairastele niin paljon ja niin rajusti. Esimerkiksi diabeteksen suhteen pistospaikat pysyvät parempina ja varpaiden välien haavaumat paranevat nopeammin. Lisäksi sormenpäiden verensokerimittausten pistokohdat eivät enää tulehdu. Jalkaterien ja sormien pyörittely suolassa auttaa ja desinfioi.

Suolassa käynnit rentouttavat, virkistävät ja piristävät. On antoisaa olla erilaisissa ryhmissä. Olen tutustunut uusiin ihmisiin, saanut suolaystäviä ja koenkin, että kuulun ”suolaperheeseen”. Palvelu on täällä erinomaista, jokainen huomioidaan yksilöllisesti ja meistä pidetään aidosti hyvää huolta. Opastus ja perehdytys oli alkuun monipuolista. Suolahoidot ovat laatuaikaa itselle!

Kenelle suosittelisit suolahoitoa?

Kaikille! Erityisesti nenä-, korva- ja kurkkuoireista kärsiville, hengitystievaivoihin, astmaatikoille, iho-ongelmaisille jne. Lapsille. Olen omin silmin nähnyt, miten nopeasti hoidot ovat tehonneet lapsiin.

nimimerkki  IH, 52 vuotta

 ”Nenän limakalvon turvotus on helpottanut”

Minkälaisiin asioihin lähdit hakemaan apua suolahoidosta?

Nenän limakalvon turvotukseen ja nenäpolyyppeihin. Jatkuvaan nuhaan ja tukkoisuuteen. Käyn hoidossa noin kaksi kertaa viikossa.

Hajuaisti on palautunut osittain, kun aiemmin en haistanut yhtään mitään. Limakalvon turvotus on myös helpottanut. Kun tulin suolahoitoon ensimmäisiä kertoja, vasen poskeni oli turvonnut myös ulospäin. Kasvoissani oli myös puutuneita tai tunnottomia kohtia. Ilma ei kiertänyt vasemmalla puolella tarpeeksi hyvin. Kortisonilääkkeitä en ole käyttänyt ollenkaan, vaikka lääkäri määräsi ne jo vuosi sitten. Suolahuone laskee turvotusta 3-4 päiväksi ja se riittää ilmastoinnin kannalta, vaikka polyypit eivät vielä olekaan hävinneet.

Mitä asioita suosittelisit hoitamaan suolahoidolla?

Allergista nuhaa ja astmaa, psoriasista, ihottumia ja alkuvaiheessa olevaa korvatulehdusta.

nimimerkki Johanna P., 41 vuotta

”Allergisten kannattaa ehdottomasti kokeilla”                                                             HELMI
Minkälaisiin asioihin lähdit hakemaan apua suolahoidosta?

Allergiaan ja poskiontelo-ongelmiin. Käyn keväällä siitepölyaikaan kerran viikossa ja muulloin tarpeen mukaan: flunssassa ja poskiontelovaivojen yllättäessä.

Olen koivulle pahasti allerginen ja kevät 2012 oli tosi paha koivuvuosi. Minulle 2012 oli ihan normaali kevät: tavallinen lääkitys riitti, kun kävin kerran-pari viikossa suolahuoneessa ja käytin nenäkannua päivittäin. Oli ihan luksusta, etten ollut allergian takia sängyn pohjalla, vaikka periaatteessa olisi pitänyt olla.

Kenelle suosittelisit suolahoitoa?

Allergisten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

nimimerkki Tiina, 37 vuotta

”Suolahuonehoidot ovat olleet tehokasta ensiapua ääniongelmiin”

Minkälaisiin asioihin lähdit hakemaan apua suolahoidosta?

Olen ammatiltani laulaja. Tässä työssä on tärkeää pysyä terveenä ja hoitaa ennaltaehkäisevästi tulevia flunssa-aaltoja. Kärsin reilut viisi vuotta sitten jatkuvista poskiontelotulehduksista ja olin antibioottikierteessä vähän väliä. Äänenkäyttö oli erityisen hankalaa flunssakausien aikana. Suolahuonehoidot katkaisivat antibioottien tarpeen ja huomasin, että se myös kirkasti ja helpotti äänen muodostamista.

Jos tunnen, että olen tulossa kipeäksi, varaan vähintään kolme hoitokertaa peräkkäisille päiville. Ennaltaehkäisevästi käyn ehkä kerran-kaksi kuukaudessa.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on suolahoidosta?

Hoidot ovat selkeästi lyhentäneet toipumisaikaa. Suolahuonehoidot ovat olleet myös erityisen tehokasta ensiapua ääniongelmiin: pahassakin taudissa laulaminen on ollut mahdollista tai siedettävää, jos on saanut hoitoa samana tai edellisenä päivänä. Se on rauhoittanut yskää sekä kosteuttanut keuhkoputkia ja äänihuulia.

Mitä oireita suosittelisit hoitamaan suolahoidolla?

Kaikki ylähengitystiesairaudet nenän tukkoisuudesta astmaan ja yskästä äänen käheyteen.

nimimerkki AT, 29 vuotta

”Astman oireilu helpottuu”

Hain apua astmaan ja poskiontelotulehduksiin. Käyn hoidossa ylläpitohoitona noin kerran viikossa, mutta jos huomaan, että flunssa yrittää iskeä, niin 2-3 kertaa viikossa.

Astman oireilu helpottuu, samoin poskiontelovaivat. Jos onnistuu käymään juuri flunssan iskiessä, niin tauti jää lyhyemmäksi tai ei tule lainkaan.

Mitä oireita suosittelisit hoitamaan suolahoidolla?

Hengitystiesairauksia.

nimimerkki Katja, 38 vuotta

”Ennen sairastelin läpi talven”

Minkälaisiin asioihin lähdit hakemaan apua suolahoidosta?

Jatkuvaan yskään.

Alussa kävin 2-3 kertaa viikossa. Nyt etsin sopivaa ylläpitoväliä. Se voisi olla noin 1,5-2 viikon välein.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on suolahoidosta?

Flunssat jäi heti kokonaan! Ennen sairastelin läpi talven. Sain kaikki pöpöt, mitä oli liikkeellä. Nyt jos flunssa yrittää tulla, se jää vain muutaman päivän kurkku- tai pääkipuun.

Mitä oireita suosittelisit hoitamaan suolahoidolla?

Nuha, flunssat, poskiontelotulehdukset yms. Jos ylipäätään herkästi saa flunssia, suolahuoneelta saa tosi hyvän vastustuskyvyn.

Nainen 45v.                                                                                                                 KAHVIHUONE

”Aamuyskä on helpottanut ja lima irtoaa hyvin”

Minkälaisiin asioihin lähdit hakemaan apua suolahoidosta?

Yskä, keuhkoahtauma, tukkoinen nenä, psori-tyyppinen ihottuma käsissä.

Kuinka usein käyt hoidossa?

Syksyllä, talvella ja alkukeväällä kerran viikossa.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on suolahoidosta?

Lima irtoaa hyvin, aamuyskä on helpottanut ja pakkasella pystyy liikkumaan ulkona keuhkoahtaumasta huolimatta.

Mitä oireita suosittelisit hoitamaan suolahoidolla?

Atooppinen ihottuma, puhetyöläiset ja laulajat äänen huoltoon ja yllä mainittujen omien oireideni kaltaisiin oireisiin.

nimimerkki K.P., 66 vuotta

”Jos on alkava flunssa, se ei yleensä kehity sen pahemmaksi”

Minulla on ollut taipumusta sairastaa keuhkoputkentulehduksia. Tulin suolahuoneeseen vahvistamaan vastustuskykyäni ja keuhkojen terveyttä. Käyn hoidossa elo-toukokuussa noin kerran viikossa.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on suolahoidosta?

Jos on alkava flunssa, se ei yleensä kehity sen pahemmaksi. Iho voi paremmin: en tarvitse iholle kosteusvoidetta säännöllisen suolahoidon ansiosta.

Mitä oireita suosittelisit hoitamaan suolahoidolla?

Jos on keuhkojen heikkoutta, alkavaa tai päällä olevaa flunssaa tai ihon kuivuutta.

nimimerkki Nokoset suolapedillä, 45 vuotta

”Nuhat ovat olleet lievempiä ja kestäneet lyhyemmän aikaa kuin ennen”

Minkälaisiin asioihin lähdit hakemaan apua suolahoidosta?

Alun perin tulimme kokeilemaan suolahoitoa pari vuotta sitten silloin 3-vuotiaan poikamme keuhko-oireisiin, joihin astmalääkkeillä ei tuntunut olevan vaikutusta. Lisäksi perheen isä kärsi toistuvista flunssista ja poskiontelotulehduksista.

Kuinka usein käyt hoidossa?

Syksyn ja talven flunssakaudella noin kerran viikossa, muulloin keskimäärin joka toinen viikko.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on suolahoidosta?

Mielestämme nuhat ovat olleet lievempiä ja ne ovat kestäneet lyhyemmän aikaa kuin ennen. Myös antibioottihoitoa vaatineet korvatulehdukset ovat pojalla vähentyneet. Lisäksi perheen äiti on pari kertaa saanut suolahoidosta apua alkavan flunssan oireiden lievittämiseen, eikä tauti ole iskenyt täydellä voimalla.

Kenelle suosittelisit suolahoitoa?

Kaikille toistuvista flunssista tai poskiontelotulehduksista kärsiville, astmaatikoille sekä ennaltaehkäisevänä hoitona kenelle tahansa.

nimimerkki Team K (isä 43 v., äiti 42 v., tytär 8 v. ja poika 5 v.)