Suolahoito käytännössä

Opastamme asiakkaita paikan päällä kertomalla hoidosta, sen vaikutuksista ja siitä kuinka usein kannattaa mitäkin oiretta hoitaa. Jokaisen asiakkaan yksilöllinen tila ja oireet arvioidaan ensin, jotta voidaan tehdä tarkoituksenmukainen hoitosuunnitelma. Akuutteja ja kroonistuneita oireita hoidettaessa suositellaan pääsääntöisesti  5–25 kerran hoitojaksoja kuuriluonteisesti. Moni on suolahoidon hyödyt havaittuaan jatkanut hoitoja ennaltaehkäisevästi 1-4 krt/kk.

HUONE2

Helsingin Suolahuoneessa suolahuonehoitoa annetaan
n.10 m2:n kokoisessa huoneessa, jonka seinät on pinnoitettu suolalla ja lattialla on n.500 kg vuorisuolaa. Huoneessa istutaan, rentoudutaan ja hengitetään normaaliin tahtiin.

Hoitokerta kestää 40 minuuttia. Suolahuoneessa voidaan hoitaa samanaikaisesti 1-5 henkilöä kerrallaan. Taustalla soi rauhallinen musiikki. Suolahoito on rentouttavaa ja monet nukahtavat hoidon aikana.

Varsinainen hoitosuola puhalletaan huoneeseen generaattorilla. Jotta suolahiukkaset kulkeutuvat hengitysteiden kaikkiin osiin ja aina keuhkorakkuloihin asti, tulee niiden olla läpimitaltaan alle 5 mikrometriä (= alle 0,005mm).
Suolahuonehoito sitoo kosteutta limakalvoille, vähentää limakalvojen turvotusta ja avaa hengitysteitä. Hoidon vaikutuksesta lima irtoaa helpommin ja poistaa mukanaan epäpuhtaudet. Suola toimii antiseptisesti, sillä se vaikeuttaa haitallisten bakteerien toimintaa ja vahvistaa limakalvoihin liittyvää immuunihoitojärjestelmää. Suolageneraattorin puhaltama hienojakoinen suola levittäytyy myös ihon pinnalle ja sitä kautta ihohuokosiin, tuhoaa iholla olevia vieraita bakteereja, sitoo kosteutta ja pehmittää ihoa.

Käytössämme on suomalaisen yrityksen rakentama Polar-suolahuone. Polar-suolageneraattori on ensimmäinen CE-merkitty suolageneraattori maailmassa. Helsingin Suolahuoneella mitataan hengitysilman pitoisuutta säännöllisesti ja varmistetaan, että pitoisuudet ovat hyvää terapeuttista tasoa. Mittaustuloksiin voi tutustua paikan päällä.

Polar Health

Suolahoito auttaa ionitasapainon saavuttamisessa

Mielentilamme ja fyysinen kuntomme ovat riippuvaisia hengitettävän ilman koostumuksesta. Tavallinen huoneilma on sähköisesti varautunut. Siinä on määrätyssä suhteessa positiivisia (plus-ionit) sekä negatiivisia molekyylejä (miinus-ionit). Ajan myötä on huomattu, että ionien tasapainolla on merkitystä henkisen hyvinvoinnin luomiseen. Suola vapauttaa ilmaan negatiivisia ioneja ja sitoo puoleensa positiivisesti varautuneita ioneja.

SIILI

Tietokoneiden näyttöpäätteet, ilmastointilaitteet, mikroaaltouunit, televisio-, hifi- ja muut sähköiset laitteet lisäävät merkittävästi plus-ionien määrää huoneilmassa. Nämä laitteet aiheuttavat elektromagneettisen sähkösumun, joka taas aiheuttaa huonoa mielenvirettä, huonovointisuutta ja unettomuutta. Tarvitsemme huoneilmaan lisää miinus ioneja saavuttaaksemme ionitasapainon. Suolalla on tällainen neutralisoiva vaikutus.