Kysymyksiä & vastauksia

Kuinka toimin, kun tulen ensimmäistä kertaa suolahoitoon?

Varaa ensimmäinen aika puhelimitse, jatkossa voit tehdä sen myös tekstiviestillä. Ensimmäisellä kerralla tule paikalle noin 10-15 min. ennen hoidon alkua. Seuraavilla kerroilla riittää, kun olet paikalla viimeistään 5 minuuttia ennen hoidon alkua.
Hoitohuoneeseen voit mennä niissä vaatteissa, joissa tulet paikalle. Voit myös ottaa shortsit ja T-paita- tyylisen vaatetuksen ja vaihtaa ne paikan päällä. Tällaista kevyempää asua suosittelemme etenkin silloin, jos hoidat ihoa, jotta suola pääsee esteettä ihohuokosiin. Huoneen lämpötila on noin 21-22 astetta.

Tulethan aina ilman voimakastuoksuista parfyymia tai partavettä, jotta hajusteille herkistyneet eivät saa ärsytysoireita.

Monta henkilöä huoneessa on?

Huoneessa on yhtä aikaa enintään 1-5 henkilöä.

Voiko suolahuoneessa lukea?

Kyllä. Huoneessa on hämärä valaistus nukkujia varten, mutta meillä on pieniä lukulamppuja, joita voi lainata. Voit ottaa mukaan omaa luettavaa tai lukea meiltä löytyviä aikakauslehtiä.

Miten huoneessa voi nukkua, jos siellä on pieniä lapsia leikkimässä?

Meillä on erilaisia hoitoryhmiä ja puhummekin nukku- ja lapsiryhmistä. Nukkuryhmissä nimensä mukaisesti nukutaan tai ainakin ollaan hiljakseen. Lapsiryhmissä voi olla leikistä johtuvia ääniä ja liikettä. Kerro meille aikaa varatessasi toiveesi.

LAPSET

Nostaako suolahoito verenpainetta?

Ei nosta. Suolaa ei syödä, vaan sitä hengitetään. Alle 5 mikrometriä  (alle 0,005mm) halkaisijaltaan olevat kiteet menevät hengitysteitä keuhkorakkuloihin asti. Verenkiertoon suolaa imeytyy alle 2 % päivittäisestä tarpeesta eli alle 0,1 grammaa.
Suomen Sydänliiton suositus suolansaannille on enintään 5 grammaa päivässä. (Esimerkiksi leipäviipale sisältää suolaa n. 0,5 grammaa)

Kenelle suolahoitoa ei suositella?

– Henkilöile, jolla on akuuttivaiheessa oleva keuhkosyöpä

– Dialyysipotilaalle

– Henkilölle, jolla on erittäin vaikea sydämen vajaatoiminta ja päivittäinen suolarajoite