Yritys

Helsingin Suolahuone on aloittanut toimintansa vuonna 2005. Helsingin Suolahuoneen omistavat sairaanhoitaja Jaana Jokiaho ja tradenomi Virve Luukkonen. Heidän ykköstavoitteenaan toiminnassa on ollut asiantuntemukseen perustuvan laadukkaan hoidon tarjoaminen viihtyisissä ja kodinomaisissa puitteissa.
Jaanan ja Virven työkokemusten taustalla on ollut kiinnostus vieraisiin kulttuureihin ja kieliin. He ovat tahoillaan asuneet ja työskennelleet useissa eri maissa.  He tutustuivat  1990-luvulla matkaoppaan työssä Dominikaanisessa tasavallassa. Edelleen matkailu on lähellä molempien sydäntä.

Suolasta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista Jaana ja Virve kuulivat ensimmäisen kerran Krakovassa, Puolassa, jossa he vierailivat Wieliczkan suolakaivoksella. Suolakaivos on liitetty vuonna 1978 Unescon ensimmäiseen maailmanperintölistaan. Kaivoksessa vallitsee erityinen mikroilmasto, jossa ilman kosteus on korkea ja bakteeripitoisuus alhainen. Wieliczkassa aloitettiin suolahoidot jo 1800-luvulla.

JAANA

Jaana Jokiaho on toiminut mm. ambulanssilentoja koordinoivana sairaanhoitajana sekä osallistunut evakuaatiolentoihin. Hän on työskennellyt lähes 10 vuotta lääketeollisuuden ja -markkinoinnin parissa ja saanut erikoislääkäreiden antamaa lääketieteellistä ja sairaanhoidollista koulutusta. Jaana on suorittanut rekisteröidyn lääkealan ammattilaisen (=RLE) tutkinnon vuonna 2002 ja opiskellut vuosien varrella kattavan kokonaisuuden farmakologiaa ja toksikologiaa.

”Minä varsin allerginen sairaanhoitaja vietän aikaani loistavassa ympäristössä! Ihoni pysyy eheänä ja ympärivuotiset allergiset oireet kurissa. Olen käyttänyt lapsesta asti lukuisia hoitovoiteita taiveihottumaan ym. ihottumaläntteihin niin kortisonilla, antibiooteilla ja ilman, sekä syönyt monen eri polven allergialääkkeitä – myös niitä erittäin unettaviakin!
Nykyään ihoni hoito pysyy selkeillä peruslinjoilla suolahoidon ohessa ja tarvittaessa käytössä olevat allergialääkkeet vanhenevat usein paketissa. Voimakkaille tuoksuille olen edelleenkin herkkä. Tukevat ruoankäryt ja varsinkin passiivinen tupakointi saa minut kakomaan kurkkuani, johon suolahoito tuo helpotusta”, kertoo Jaana. Hän kertoo, että tuoksuherkkyydestä kärsii moni ihminen (noin 10-40 % väestöstä, joista pääosa naisia),  joten on tärkeää, että ihmiset ymmärtävät jarrutella voimakkaiden tuoksujen kanssa!

”Olemme huomanneet myös kokemuksesta, että suolahoito on parantanut hajuaistia ja vähentänyt selkeästi muutamalla lähiystävällä kuorsausta!”

Jaana oli tutustunut lääketeollisuuden palveluksessa terveydenhoitajaan, joka perusti Helsingin Suolahuoneen vuonna 2005 lääkärimiehensä kanssa. ”On hienoa, että tietoisuus on lisääntynyt terveydenhoidon ammattilaisten parissa. Osa työterveyshoitajista ja lääkäreistä on tutustunut hoitomuotoon itse tai potilaidensa kautta ja suositellut sitä eteenpäin! Taannoin tapasin virolaisen lääkärin, jolle suolahoito oli erittäin tuttu hoitomuoto. Hän oli innoissaan, että ylläpidämme ”suolakamaria” Helsingissä. Hän muistutti minulle, miten kokonaisvaltainen suolahoito on ja toimii erittäin hyvänä hoitona myös nivelille!”

VIRVE

Virve Luukkonen on koulutukseltaan tradenomi. Hän on toiminut erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä matkanjärjestäjän ja lentoyhtiön palveluksessa. Kosmetiikan maailmaan hän tutustui kansainvälisen kosmetiikkayrityksen markkinointiosastolla. Terveyden parissa työskenteleminen on lisännyt tiedonjanoa hyvinvoinnin edistämistä kohtaan, joka toteutuu myös omassa elämässä liikunnan ja tasapainoisen ruokavalion kautta. Virve on opiskellut ja tenttinyt vuosina 2013-14 Helsingissä Kairon Instituutissa koululääketieteen perusteet –opintosarjan.

”Omalla kohdallani säännöllinen suolahoito on vaikuttanut monella tavalla. Vaikka talvisin lähipiirissä joku on vähän väliä nuhainen, olen selkeästi saanut vahvistusta limakalvojen vastuskyvylle ja seuraan vain sivusta muiden sairastelua. Hengitysteiden takia olen syönyt antibioottikuurin viimeksi vuonna 2007. Tekee oikein kipeää, kun kuulee ihmisten napsivan antibiootteja varmuuden vuoksi. Seurauksena on, että myös suoliston hyödylliset bakteerit vahingoittuvat ja kierre on valmis.”
”Lenkkeilen keväästä syksyyn ja keuhkot toimivat hyvin talven tauonkin jälkeen, sillä hengityskapasiteetti on parantunut. Ja iho kiittää: talvellakaan eivät sääret kutise ja hilseile. Suolahoito voitelee myös sisäistä ihoa eli limakalvoja. Hoidon aikana mieli rentoutuu aivan uskomattomalla tavalla”, Virve luettelee.

”On ollut todella palkitsevaa seurata asiakkaiden erilaisia paranemisprosesseja ja nähdä ihmisten saavan värin kasvoilleen ja energian takaisin pitkien sairastelujaksojen jälkeen. Vuotuiset sairauspäivät ovat vähentyneet monilla suolahoidon ansiosta. Meillä on oma ”suolaperhe”; monet asiakkaista ovat käyneet hoidossa yrityksen ensimmäisistä vuosista alkaen . On upeaa, että sairauksien hoidon ohessa moni on oppinut hoitamaan ja ylläpitämään terveyttä – se on helpompi tie. Ja kahvipöydän ääressä on syntynyt upeita vertaistuki -keskusteluita”.